Nyheter

Efter en påstötning från en medlem som fick sin andra(!) cykel stulen, så diskuterade styrelsen på ordinarie styrelsemöte den 23/9 vilka åtgärder som kan försvåra framtida cykelstölder. Beslutet blev att vi omvandlar det gamla "Fixarrummet" i källaren 19 till ett kombinerat cykelförråd och pocketbok-bibliotek. Detta är nu på plats - det finns plats för åtminstone 6 cyklar längst in till vänster. 

Våra utemöbler kommer istället vinterförvaras i det vita trädgårdsskjulet. Här ber styrelsen samtliga medlemmar observera att detta skjul inte får användas för enskild medlems förvaring av annat än ev. grill. Privata utemöbler och liknande hör alltså inte hemma här.   

Styrelsen vill passa på att i första hand tacka Angelica som med hjälp av sin junior-assistent Hugo, har rensat ur källarrummet så att det nu rymmer cyklar. I andra hand Steen för sin hjälp med flytt av snickarbänken till annan plats!

Hälsningar Styrelsen/gm Johan Nordin 

Så kommer tyvärr ett mindre trevligt meddelande på hemsidan. Flera medlemmar inklusive undertecknad, har noterat att städning efter tvättpass inte alltid utförs av medlemmar. Dessutom förekommer det mer sällan att tvättstugor används utan bokning.

Alla tvättpass skall bokas, antingen på skärm i källaren eller via den "App" som finns att ladda ner till mobiltelefon via Android eller iPhone (Bokatvätttid.se). Om någon medlem behöver instruktion hur man bokar/kod eller något annat - kontakta undertecknad.

För tydlighets skull #1: gäller efter varje slutfört tvättpass följande;

  • Maskiner stängs av med elbrytare på vägg vid dörr
  • Luddfilter i använd torktumlare rengörs, diskhandborste skall hänga på insidan av dörr
  • Golv våttorkas: svabbar och golvtvättmedel (en kapsyl medel räcker väl) finns i tvättstuga
  • Svabbar sköljs av i vask och hängs upp vid vask för att dropptorka
  • Belysning släcks i torkrum/tvättstuga och dörr stängs

För tydlighets skull #2: ovanstående tar maximalt 3-4 minuter. Skulle enskild medlem över tid ignorera ovanstående så kommer styrelsen att ta bort bokningsmöjlighet för denna medlem.

Slutligen i en lättsammare ton, fick jag nyligen frågan från en "förstagångstvättare": nyckel till tvättstugan finns inlåst i metallskåpet som finns i ögonhöjd vid dörr. Varje medlem skall ha en nyckel som passar till båda skåpen vid tvättstuga 1 & 2. Om så inte är fallet, kontakta undertecknad.

Hälsningar Styrelsen/gm Johan Nordin 

Vi fortsätter med kortfattade presentationer av nya medlemmar så att övriga medlemmar lär känna nya ansikten lite bättre. Här kommer en presentation av Wako Takeda och Iman Monfared som bor i trapphus 21.

Vill även ni presentera er, kontakta ordförande Johan Nordin.

 

Introduktion Wako Takeda & Iman Monfared

Vi är ett par som precis börjat bo ihop här på Fågelsångsgatan 21. Jag (Iman) är 41 år gammal, arbetar med affärsutveckling och har jobbat flera år i Japan. Jag är född i Iran men uppvuxen i Sverige. Jag flyttade tillbaka hit i förra året för att spendera mera tid med familjen. Wako är 28 år gammal och det är första gången hon bor utomlands. Hon lär sig svenska och engelska just nu.

Våra gemensamma intressen intressen är idrott, utomhusaktiviteter i naturen och matlagning. Ni får gärna kontakta oss om ni vill veta mer om Japan. Vi ser fram emot att vara en del av föreningen.

Med vänlig hälsning

Wako och Iman

Styrelsen diskuterade grillning vid det senaste styrelsemötet den 26 augusti: då en medlem begärde ett förtydligande kring vad som gäller för grillning på balkonger.

Styrelsen beslöt att: ingen grillning är tillåten på balkonger eller terasser enligt våra nuvarande trivselregler. Detta oavsett hur grillning genomförs (el, kol, briketter, gasol etc.) All grillning skall ske på gården och då åtminstone 2-3 meter från fasaden för att minimera rök och os för boende "uppåt".

Hälsningar Styrelsen/gm Johan Nordin